اختتامیه بیست‌وششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی خراسان رضوی برگزار شد همه چیز درباره فصل دوم بازی مرکب ( اسکوییدگیم ) + بازیگران و تریلر و خلاصه داستان هوش مصنوعی باید در خدمت هنر باشد | گفت‌و‌گو با علیرضا بهدانی، هنرمند برجسته خراسانی هوران؛ اولین رویداد گفت‌و‌گو محور بانوان رسانه در مشهد| حضور بیش از ۵۰ صاحب‌نظر در حوزه زنان+ویدئو نگاهی به آثاری که با شروع زمستان در سینما‌های کشور اکران می‌شوند شهر‌های مزین به کتاب | معرفی چند شهرِ کتاب در جهان که هرکدام می‌تواند الگویی برای شهرهای ما باشد معرفی اعضای کارگروه حقوقی معاونت هنری وزارت ارشاد + اسامی واکنش علی شادمان، بازیگر سینما و تلویزیون، به رفع فیلترینگ + عکس چرا فیلم علی حاتمی پوستر فجر شد؟ صفحه نخست روزنامه‌های کشور - پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ فیلم‌های آخرهفته تلویزیون (۶ و ۷ دی ۱۴۰۳) + زمان پخش و خلاصه داستان پوستر چهل و سومین جشنواره فیلم فجر را ببینید + عکس «فراهان» با نوای اصیل ایرانی در مشهد روی صحنه می‌رود گلایه‌های پوران درخشنده از بی‌توجهی‌ها استادی که فروتنانه هنرجو بود | درباره مرحوم بشیر محدثی‌فر، نقاش تصاویر شهدا پاییدن یک ذهن مالیخولیایی | نگاهی به فیلم «تعارض»، اثر محمدرضا لطفی «ناتوردشت» با بازی حجازی‌فر و مولویان در تدارک فیلم فجر
سرخط خبرها

«آهنگ سرگذشت» دوباره منتشر شد | کتابی درباره «فهیمه اکبر» بانوی خدمتگزار فرهنگ

  • کد خبر: ۳۰۱۵۸۳
  • ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۰۹:۴۰
«آهنگ سرگذشت» دوباره منتشر شد | کتابی درباره «فهیمه اکبر» بانوی خدمتگزار فرهنگ
کتاب «آهنگ سرگذشت» به چاپ دوم رسید.

به گزارش شهرآرانیوز؛ چاپ دوم کتاب «آهنگ سرگذشت»، با پژوهش و نگارش معصومه جوادی نسب در ۴۲۲ صفحه همزمان با ۱۰۷ مین سالروز تولد زنده یاد فهیمه اکبر در آذر ماه ۱۴۰۳ توسط نشر بیست و هفت وچشمه در کتابفروشی‌های کشور عرضه شده است.

فهیمه اکبر (یمین اسفندیاری)، مردم‌شناس و پژوهشگر فرهنگ مردم بود که تمام زندگی اش را وقف مردم و به ویژه نیازمندان کرد. او خانه اش در رشت را به میراث فرهنگی اهداء کرد که هم اکنون موزه مردم شناسی گیلان شده است.

روایت سفر‌های او به مکه و کربلا و دیدار بانو اکبر با امام موسی صدر از بخش‌های ناگفته زندگی این شخصیت است که اطلاعات و عکس‌های آن در این کتاب آمده است.

از جمله کتاب‌های منتشر شده بانو اکبر در حوزه مردم شناسی می‌توان به کتاب اوخان و کتاب طباخی گیلان، اشاره کرد. از این بانوی خدمتگزار فرهنگ، مقالات و نوشته‌های فراوانی به جا مانده است.

کتاب «آهنگ سرگذشت» در ۲۰ بخش تنظیم شده که تمامی اطلاعات و عکس‌های آن برای اولین بار منتشر می‌شود و پیش از این هیچ کتابی درباره این شخصیت منتشر نشده است.

فهرست بخش‌های این کتاب به شرح زیر هستند:
بخش اول: خاندان و خانواده / بخش دوم: خواهر‌ها و برادر‌ها / بخش سوم: کودکی؛ از دیدار با قمرالملوک وزیری تا آموزش موسیقی در شوروی/ بخش چهارم: نوجوانی؛ از مدرسه‌ی ژاندارک تا شاگردی مرتضی محجوبی / بخش پنجم: جوانی؛ پیوند زندگی با محسن اکبر و آشنایی با جهانگیر سرتیپ‌پور/ بخش ششم: روزگار اشغال رشت؛ ترانه‌هایی برای میهن / بخش هفتم: آواز آزادی گیلان و تلاش برای نیازمندان / بخش هشتم: زندگی در تهران؛ ماجرا‌های سفر‌هایی از لندن تا مکه / بخش نهم: آداب و آیین‌های خانه و خانواده / بخش دهم: ماجرا‌های بندرانزلی؛ از کنسرت متروپل تا ترور ناکام محسن اکبر / بخش یازدهم: همکاری با جمعیت راه نو؛ از کتابخوانی در زندان زنان تا دیدار با سیدموسی صدر / بخش دوازدهم: پیش‌آمد‌های موسیقایی از تهران تا وین، نخستین باری که صدای فهیمه ضبط شد / بخش سیزدهم: تلاش‌های مردم شناسی؛ از برگزاری نمایشگاه گیلان تا گردآوری دو کتاب / بخش چهاردهم: سال‌های سخت؛ روز‌های پر رنجی که به سفر کربلا رسید / بخش پانزدهم: بازگشت آرامش به زندگی؛ پایان دوری پدر، بخشیدن زمین‌ها و خانه‌ای که موزه شد / بخش شانزدهم: روزگار انقلاب؛ از گرفتاری‌های رفتن تا ترانه‌ای برای میهن / بخش هفدهم: خزان زندگی در آمریکا؛ از مصادره‌ی دارایی‌ها تا مرگ محسن اکبر / بخش هجدهم: سال‌های پایانی عمر؛ پاسداشت ۸۵ سالگی در آمریکا / بخش نوزدهم: آلبوم یادگار، نگاهی به ترانه‌های فهیمه اکبر /بخش بیستم: پایان نود و یک سال زندگی؛ پرواز مادر و کفشدوزک مریم مقدس / گاهشمار زندگی فهیمه به تقویم خورشیدی، آلبوم عکس‌ها، منابع و نمایه‌ها، از جمله بخش‌های پایانی کتاب هستند.

معصومه جوادی نسب، نویسنده و پژوهشگر کتاب «آهنگ سرگذشت» است. از این نویسنده پیش از این دو کتاب با عنوان‌های «سلسبیل»، (تاریخ شفاهی تهران) و کتاب «هیلیوپلیس» (تاریخ تمدن) توسط فرهنگستان هنر منتشر شده است.

منبع: اطلاعات

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->